Pridegeneralen på besök

Amanda Bodin, trainee på barn- och ungdomsförvaltningen och ungdomssamordnaren Jill Wegerup som anordnade den första Pridefestivalen i Falkenberg i somras besökte Lions januarimöte.

Jill Wegerup berättade om bakgrunden och till en början en avvaktande småstad som fullständigt exploderade i ett färgglatt regnbågshav fyllt av kärlek och glädje dagen för festivalen. En jättesuccé!

Bakgrunden är dock betydligt mörkare. Många HBTQ-personer lever än i dag ofta sitt liv i skymundan för att slippa möta alla fördomsfulla människor som inte sällan utmynnar i trakasserier och våld.

Amanda: Jag har bott i Uppsala tidigare, där kommer många olika människor från många platser. Där är det mer öppet. Sedan flyttade jag hit. I en mindre stad är det mer problem. Därför är en sådan här dag så viktig. Tack, Falkenberg!

Jill: Jag är stolt över brandmännen som hjälpte till att hissa Prideflaggan i morse, över alla volontärer som arbetat ideellt med detta, jag är stolt över de fina talen, det långa tåget, den härliga publiken, våra sponsorer, kommunen: jag är stolt över varenda en som gjort den här dagen möjlig.  Jag är stolt över alla som vågar vara mer öppna efter i dag, mot sig själva och mot andra.

Självklart vill vi i Lions även i år vara med och stödja Pride. Alla människors likaberättigande är ju Lions ledstjärna.

Se fler av Robert Jeraeus bilder här!